1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 2 sudu besar gula pasir; Kacau sebati sampai gula larut. 2 1⁄2 cawan kelapa mesin;
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Dari santan dan kelapa parut.
2 sudu besar gula pasir;
Dari santan dan kelapa parut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap : ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kisar dengan 2 cawan air. Tepung gandum•air pandan•biji telur•sb minyak•garam•pewarna hijau•kelapa parut . Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. 2 sudu besar gula pasir; Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 57 resipi yang mudah dan sedap untuk kuih ketayap daripada komuniti.
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kisar dengan 2 cawan air. Tepung gandum•air pandan•biji telur•sb minyak•garam•pewarna hijau•kelapa parut . Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Kacau sebati sampai gula larut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; 2 sudu besar gula pasir;
Dari santan dan kelapa parut.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kacau sebati sampai gula larut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kisar dengan 2 cawan air. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Cara penyediaan kuih ketayap : 57 resipi yang mudah dan sedap untuk kuih ketayap daripada komuniti. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 57 resipi yang mudah dan sedap untuk kuih ketayap daripada komuniti. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kisar dengan 2 cawan air. 2 sudu besar gula pasir;
٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kacau sebati sampai gula larut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 2 sudu besar gula pasir; 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
1 1⁄2 cawan gula melaka/merah;
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 57 resipi yang mudah dan sedap untuk kuih ketayap daripada komuniti. Dari santan dan kelapa parut. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Tepung gandum•air pandan•biji telur•sb minyak•garam•pewarna hijau•kelapa parut . 2 sudu besar gula pasir; ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap :
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa - Resepi Kuih Ketayap Idea Minum Petang Resepi My. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu) kuih hijau kelapa. 2 1⁄2 cawan kelapa mesin;
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Dari santan dan kelapa parut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kacau sebati sampai gula larut.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kacau sebati sampai gula larut. Kisar dengan 2 cawan air. Dari santan dan kelapa parut.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Tepung gandum•air pandan•biji telur•sb minyak•garam•pewarna hijau•kelapa parut . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kisar dengan 2 cawan air.
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Kacau sebati sampai gula larut.
57 resipi yang mudah dan sedap untuk kuih ketayap daripada komuniti.
Post Comment
Posting Komentar